Trwa rekrutacja do projektu „Gotuj po Hiszpańsku”

Gotuj po hiszpańsku z nami!

Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI prowadzi już XII nabór do projektu „Gotuj po hiszpańsku II” w ramach Funduszu Europejskiego. 

W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Wśród restauracji w których uczestnicy odbywają praktyki są restauracje z przewodnika Michelin oraz z gwiazdką Michelin. Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Po powrocie do Polski projekt umożliwia także organizację i odbycie stażu w Polskich restauracjach.

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II”, to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany, inspiruje.   

Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.

Wyjechało z nami już 150 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce.

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” został wytypowany przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej jako przykład dobrych praktyk i przedstawiony w programie TVP „Fundusze Europejskie jak to działa”: https://youtu.be/Es1gZUsWibE.

Projekt został także zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych  Republiki Federalnej Niemiec.

Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/ oraz materiałami.

Spot_1 „Gotuj po hiszpańsku II” : https://youtu.be/pqtgSD7JrE0

Spot_2 „Gotuj po hiszpańsku II”: https://www.youtube.com/watch?v=FBXQEa8sq-E

Zapewniamy: 

  • KURS J. HISZPAŃSKIEGO i przygotowanie przed wyjazdem 
  • STYPENDIUM szkoleniowe i zwrot kosztów dojazdu na zajęcia 
  • PRZELOT i ZAKWATEROWANIE przez 60 dni w Walencji 
  • KIESZONKOWE 
  • KURS KUCHNI ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ w szkole gastronomicznej 
  • PRAKTYKI w renomowanych hiszpańskich restauracjach 
  • UBEZPIECZENIE 

Kontakt:
Fundacja PROAKTYWNI
Tel: 12 200 21 77
gotuj@fundacjaproaktywni.pl
Plac Sikorskiego 2, 31-115 Kraków